Ege Üniversitesi gastronomi takımı Gence’de Ege Mutfağını tanıttı
Program çerçevesinde Ege Üniversitesi gastronomi grubu tarafından Ege mutfağının tanıtımı gerçekleştirildi Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi iş birliğinde, Türk Mutfağı Haftası aktiflikleri kapsamında Bakü Büyükelçiliği’nin akabinde Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'de de Ege mutfağı lezzetlerinin tanıtımı yapıldı. Başkonsolos Recep Öztop’un mesken sahipliğindeki etkinliğe, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş, diplomatik misyon temsilcileri, Azerbaycan'ın iş, sanat ve medya dünyasından seçkin isimler katıldı.Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Gence Başkonsolosu Recep Öztop, “Ege Üniversitesi Bağlantı ve Çeşme Turizm Fakülteleri Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’e, Heyet Lideri Prof. Dr. Aylin Göztaş’a, EÜ Çeşme Turizm Fakültesi Sihpley-Altındağ Gastronomi Akademisine, Ege’den gelen bu lezzetleri en taze halde hazırlayan değerli mutfak şeflerimize ve tüm takıma şükranlarımı sunuyorum. Mutfak takımının ve beraberindeki gereçlerin Bakü ve Gence’ye problemsiz gelmesini sağlayan kıymetli bayrak taşıyıcımız ve Ulusal gururumuz olan Türk Hava Yollarına da samimiyetle teşekkürlerimi söz etmek istiyorum” dedi.“Ege mutfağını tanıtmanın gururunu yaşadık”İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm diplomatik temsilcilerinde kutlanan, Türk Mutfağı Haftası'nın Can Azerbaycan Gence Başkonsolosluğu aktifliği, Ege Üniversitesi Bağlantı Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi tarafından hazırlandı. Asırlık tanımlarla hazırladığımız bölgemiz mutfağının sevilen lezzetlerini hem başşehir Bakü’de hem de kadim kent Gence’de tanıtmanın gururunu yaşadık. Kullanılan tüm gereçleri İzmir’imizden naklettirdik. Türk gastronomisinde güçlü içeriği ile dikkat çeken bölgemiz mutfağının birbirinden lezzetli tanımlarını hem sergiledik hem de konuklara ikram ettik. Takımımız, tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizi muvaffakiyetle temsil ettiler. Yaptıkları birbirinden lezzetli yemeklerle aktifliğe damga vurdular. Nazik mesken sahipliği için Gence Başkonsolosumuz Recep Öztop’a teşekkür ediyorum. Türk turizmine nitelikli katkı sunacağına inandığım bu kıymetli ve manalı tertipte misyon alan Bağlantı Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş hocamız başkanlığındaki takımımızı tebrik ediyorum” dediÇeşme Turizm Fakültesi ve İletişim Fakültesinin akademik ve bilimsel potansiyelini düzenleyecekleri etkinliklerle başta Türk dünyası olmak üzere global seviyede paylaşacaklarını tabir eden Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın vizyonerliğinde sürdürülen milletlerarasılaşma çalışmalarına katkı sunmaya devam edeceğiz. Gastronomi kıymetlerimizin memleketler arası arenada görünür ve bilinir olması için bilimsel tanıtım faaliyetlerimizi sürdüreceğiz ” dedi.Etkinlikte konuklara; Ege Bölgesi'ne has zeytin ve peynirler, tarhana çorbası, fava, mücver, zeytinyağlı taze fasulye, zeytinyağlı biber dolması, otlu börek, karides güveç, İzmir köfte, incir uyutması, lokum üzere yemek ve tatlılar ikram edildi.Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı